Bookerprisen 2015 Longlist – Nedtellingen har begynt og spenningen stiger!

616Eizn12dL._SY344_BO1,204,203,200_21375203

Om vel en uke blir finalistene til Bookerprisen 2015 kunngjort. Det er noe som mange bokelskere ser frem til med stor spenning og høy forventning. Hvorfor? Det er et slags “beaujolais nouveau” øyeblikk i den engelske bokverdenen, der vi får servert et utvalg av årets beste bøker og deretter vurderer årgangen. Jeg har tidligere her på bloggen vist hvordan de nominerte bøkene gjerne spres ut geografisk slik at alle områder på en eller annen måte er representert. Selv håper jeg å bli overrasket med et par debutanter som jeg kan stifte bekjentskap med.

Her kommer en liten oversikt over bøker fra de forfatterene jeg allerede kjenner godt som har kommet med nye bøker det siste året, eller som blir utgitt tidlig på høsten og derved kvalifiserer til prisen. Mange har vært en del av Bookerpris-universet i årevis.  Så vidt jeg kan se har hele fire tidligere vinnere av Bookerprisen nye utgivelser som kan bli hedret med plass i årets Longlist.

Fire fornemme tidligere vinnere:

-Peter Carey er en av kun tre forfattere som har vunnet Bookerprisen to ganger (Oscar and Lucinda i 1988 og True History of the Kelly Gang i 2001) og i år er han aktuell med romanen Amnesia. Jeg er likevel ikke sikker på om den blir inkludert.  Jeg har omtalt to av de senere bøkene hans her på bloggen, sjekk ut vidunderlige Parrot and Olivier og den ikke fullt så gode The Chemistry of Tears.

-Den glimrende The Green Road av Anne Enright vil bli vurdert nøye. Enright har tidligere vunnet prisen (i 2007 for The Gathering) og er i mine øyne Irlands største kvinnelige nålevende forfatter.  Jeg tipper hun får longlist nominasjon med  The Green Road.  Les anmeldelsen min av The Forgotten Waltz som er en av favorittbøkene mine av henne og er den beste boken om utroskap jeg noensinne har lest.

-En annen tidligere vinner av Bookerprisen er Kazuo Ishiguro som vant for The Remains of the Day i 1989 og har vært nominert fire ganger i alt. The Buried Giant er en merkelig, vakker fabel/roman som jeg derimot ikke er så sikker på blir nominert nettopp siden boken er så smal, men ikke noe ville glede meg mer siden jeg elsket boken.  Les om The Buried Giant her.

-John Banville vant prisen i 2010 med vakre The Sea, og i september kommer The Blue Guitar. Jeg kan nødvendigvis ikke si noe om denne boken før jeg har sett den.  Det er alltid ergerlig med alle bøkene som ikke er utgitt enda, men det garanterer samtidig at prisen virkelig er  «up to date».

Tidligere hedret og nominerte:

The Wolf Border av Sarah Hall, Satin Island av Tom McCarthy, The Illuminations av Andrew O’Hagan og The American Lover av Rose Tremain. Alle flotte forfattere, Sarah Hall imponerte med sin stofflige Electric Michelangelo og Tom McCarthy fikk shortlist nominasjon med “C”.  Rose Tremain trenger vel neppe noen introduksjon, den  populære forfatteren er velkjent i Norge. Min favoritt er Music and Silence fra 1999 og en av døtrene mine leste nettopp The Long Way Home. Her på bloggen har jeg anmeldt den supersjarmerende romanen Merivel.

Costapris-vinner Andrew Miller husker dere kanskje fra publikumsyndlingen Pure fra kirkegården Les Innocents?  (Les om Pure her.) Miller kommer ut med The Crossing i august.  Sweet Caress av William Boyd kommer i september.

Hva så med Colm Toíbín? Han er en av mine favorittforfattere og Nora Webster er nok en fin bok fra den irske forfatteren som virkelig har blitt kjent de siste årene. Det er en nydelig roman – kan Colm Tóibín skrive annet enn nydelige bøker – men ikke like god som Brooklyn som kom ut for noen år siden (**filmen kommer senere i år!!**). Jeg syns for en gangs skyld at denne boken kan oversees av juryen.  På bloggen her finner du omtaler av Nora Webster, av Bookerpris 2013 nominerte  The Testament of Mary og av novellesamlingen The Empty Family.

Kate Atkinson har kommet ut med oppfølgeren til Costapris-vinner Life After Life. God in Ruins er ikke skrevet på samme spennende og eksperimentelle måte. En velskrevet bok, men det er litt merkelig hvis Booker skulle fremheve denne, siden den overså Life After Life som egentlig er en bedre bok. Alle dere som likte Life After Life vil likevel ha stor glede av A God in Ruins, som Atkinson kaller er en slags “companion bok” og omhandler Ursula sin yngre bror Teddy.  Les om Life After Life her.

Amerikanerene/kanadiere

Tre av de aller største kvinnelige forfatterene i Amerika har utgitt bøker som kvalifiserer til å bli nominert. God Help the Child av Toni Morrison, The Sacrifice av Joyce Carol Oates og Lila av Marilynne Robinson.  De to første damene trenger neppe noen introduksjon.  Se under for eget avsnitt om  Marilynne Robinson!

I tillegg har vi den kanadiske stjerneforfatteren Margaret Atwood med The Heart Goes Last (utgis september). En annen kanadier som vi kjenner fra Bookerpris sammenheng er Patrick DeWitt, forfatter av komiske, mørke The Sisters Brothers, som utgir Undermajordomo Minor (også i september).

– Og la oss ikke glemme Sjefen Selv, Jonathan Franzen, som kommer ut med sin nyeste bok 1. september; Purity. Vi som er glad i Franzen vet at dette er en forfatter som “throw a punch”, men naturlig nok kan vi heller ikke si noe om den nye romanen enda, eller om den blir å finne på Longlist. Men snakk om at jeg gleder meg til den kommer!  Her er anmeldelsen min av Freedom av Franzen.-

Close to my heart:

Lila av Marilynne Robinson og Flood of Fire av indiske Amitav Gosh er to bøker som er spesielt nær hjertet mitt denne sesongen. Begge forfatterene har vært nominert til den internasjonale Bookerprisen, og begge har nylig utgitt den siste boken i hver sin triologi.

Fra Amitav Gosh kommer Flood of Fire, den siste boken i den oppskattede Ibis triologien fra Opiumskrigen på begynnelsen av attenhundre-tallet. (Den første i serien, Sea of Poppies var Shorlisted i 2008).  Ibis-triologien er et svimlende ambisiøst prosjekt, med så mye detaljkunnskap og en så utsøkt fortellerkunst at man må bare bli revet med.  Min mann Erik er lidenskapelig oppslukt av akkurat denne triologien i sommer.  Hvis du er glad i intelligente, historiske røverhistorier som bretter ut en helt ny verden, er dette bøkene for deg. Gå tilbake i tid og les de tre romanene i rekkefølge for å få med hele perspektivet og historien. Dialogen i seg selv er en åpenbaring, en underlig og eksentrisk blanding av forskjellige maritime/indiske/kinesiske/britiske gloser som forvirrer og fryder.

Den andre er Gilead triologien til amerikanske Marilynne Robinson. Lila, som er den siste i serien fra den lille byen Gilead i Iowa, er noe av det vakreste jeg har lest denne våren. Faktisk så vakker at siden jeg begynte med den, gikk jeg tilbake etterpå og leste de to andre også. Det er herlige bøker, lavmælte, umoderne, og med en sterk integritet. Rekkefølgen her er ikke så farlig, og jeg vil si at selv om den første romanen Gilead enn så lenge er den mest kjente (Pulitzerpris-vinner 2005) er Lila den mest gripende. Vi følger livet til Lila fra hun som liten pike reddes fra familien sin av kvinnen Doll og den flyktige, fattige tilværelsen deres fremover helt til hun uventet treffer en aldrende prest. Det er uten sammenligning den beste amerikanske romanen jeg har lest det siste året, og kvalitetsmessig er den mer enn god nok til både Longlist og Shortlist plassering.  Ikke lest den enda?  Da er det et lite sommer-tips.

Konklusjon..! 
Vel, dette var en liten oppsummering av hvilke av våre gamle Bookerpris – kjenninger  (eller kjente amerikanere) som er aktuelle i år.  Det slår meg at her er uvanlig mange kvinnelige forfattere.  I tillegg kommer alle de andre som drømmer om å bli inkludert i fremtidens Booker-univers.  De unge forfatterene som allerede har utgitt en bok eller to, alle de håpefulle debutantene,  alle one-hit-wonders/one-trick-ponies og lokale talenter fra hele den engelsk-språklige verden. Vi vet at juryen liker å sette sammen en gruppe bøker som utfyller hverandre, og det betyr at hvis to romaner er for like, vil den ene danke den annen ut. Det er synd, men slik får vi et knippe bøker med god bredde tematisk og stilmessig, og det er morsomt. Oppi dette blandes krav til en viss geografisk spredning, til balanse mellom debutanter og gamle ringrever osv.  Det er ikke noen lett Longlist å sette sammen for juryen, ikke at vi syns noe synd på dem.  Luksusproblemer!

Selv gleder jeg meg mest til de forfatterene jeg ikke kjenner til og enda ikke har lest noe av.  Spesielt gleder jeg meg til debutantene, eller en og annen obskur forfatter som står på terskelen til berømmelse.  La oss håpe på en god, gammel kvalitets årgang med bøker i år!   Jeg sier dette hvert år om Bookerpris- nominasjonene og jeg gjentar det i år: Det viktigste med denne prisen er debatten den skaper og forfatterene vi blir kjent med.  Så len dere tilbake og åpne bøkene. Prøv noen sider for å se hva som faller i smak. Hva som skaper assosiasjoner og bilder. Som fortyller og forhekser. Eller hva som forstyrrer og provoserer, for det er et like spennende utgangspunkt.

God fornøyelse og følg med på onsdag 29 juli når Longlisten kunngjøres!

Hvilke bøker tror dere blir inkludert/ eller BURDE bli inkludert? 

Relaterte innlegg:

21 Comments

 1. «The Buried Giant» er muligens litt smal, men det var eit friskt pust i min lesekvardag og eg jubler viss den i det minste hamner på longlist.

  Eg leser akkurat nå Hanya Yanagiharas «A Little Life», og om den hamner på longlist så ligger eg eit hestehode foran for den boka er laaang (me snakker 700 sider). Ei anna bok eg har begynt på er av ein nigeriansk debutforfatter ved namn Chigozie Obioma, og den liker eg foreløpig godt. Eg har ikkje lest Peter Carey, men eg har lest anmeldelser av «Amnesia» på Goodreads og lesere av den er ikkje fornøgd.

  «Nora Webster» har eg lest, og eg syns ikkje noko særleg om den. Brooklyn er betre.

  Yay for at det snart er ny Booker-longlist!

  • Enig Elida – jeg blir også glad hvis Ishiguro kommer med på Longlist.. det er en umåtelig vakker bok.

   Jeg gleder meg til å høre hva du syns om Yanagiharas bok .. 700 sider det er jo litt 🙂 Samme med Chigozie Obioma som jeg har hørt litt om.. forstår at han følger i den samme tradisjonen som Adichie, Cole og Achebe.. interessant!
   Peter Carey sine tidlige bøker er hans beste i mine øyne.. Oscar and Lucinda er virkelig superbra.
   Ha en fin uke 🙂

 2. Hvert år tenker jeg at jeg skal være med på Booker-samlesning, men hvert år drukner det i andre ting. Det er så mange bøker jeg vil lese, og jeg greier ikke henge med. I år er jeg imidlertid nesten ferdig med fjorårets short-list innen ny liste publiseres, det er da enda noe 😉

  Jeg har «The Buried Giant» i hylla. Kanskje jeg skal prioritere den som neste bok ut for i det minste å ha lest én potensiell kandidat før annonseringen. Skal også lese «A God in Ruins» etter å ha lest «Life after Life» forrige måned, likte den veldig godt. Atwoods nye er forhåndsbestilt, så den skal leses så snart den kommer. Og Franzen, har likt hans tidligere bøker veldig godt.

  Ellers, tusen takk for mange gode tips. Listene over bøker jeg har lyst til å lese begynner å bli uoversiktelig lange.

  • Det er jo mye å lese Bookerbøkene hver måned utover høsten som ofte er vår travleste tid! Så fint at du har lest hele Shortlist fra ifjor.. og jeg håper du får lest noen av årets også.
   Life After Life er herlig og jeg er spent på om du vil like A God In Ruins – jeg likte den selv men har ikke fått skrevet så mange omtaler denne våren. The Buried Giant er jeg usikker på om blir nominert, det er ikke lett å vurdere, tror det kan gå begge veier. Den er så anderledes at det ikke er så lett å diskutere den kritisk. Kanskje den får longlist nominasjon som en honnør siden Ishiguro er Ishiguro og boken er vakker. Vi får se!
   Ha en fin uke! 🙂

 3. Takk for tipset om Lila! Jeg har lest litt om den tidligere, men vært usikker på om jeg skulle prøve meg på den. Nå tenker jeg at det blir en av de første jeg begynner med dersom den havner på longlist. Jeg leser den nok uansett på et eller annet tidspunkt, men begynner gjerne med den første dersom Lila ikke blir nominert.

  Av rent egoistiske grunner håper jeg ikke at Flood of Fire blir nominert, for da får jeg så mye å lese.. samtidig har jeg hatt den første på leselisten i ganske mange år nå, så jeg trenger vel et lite spark for å komme i gang.

  Jeg holder fremdeles på med Ishiguro, og blir ikke lei meg dersom han blir nominert. Anne Enright sin bok har jeg bestilt, den må jeg bare lese, regner med å ha den i hendene senere i uken. Nora Webster og A God in Ruins hopper jeg nok over med mindre de får en plass på listen.

  De jeg gleder meg mest til foreløpig er Undermajordomo Minor, The Dream That Falls to Dust og A Little Life. Jeg håper virkelig at Patrick deWitt får en plass på longlist og at det fører til at de fremskynder utgivelsesdatoen på grunn av det. Louis de Bernières sin siste har jeg akkurat fått tak i, og den gleder jeg meg enormt til. Det er ikke mange som kan skrive som han og boken har fått gode kritikker så vidt jeg har fått med meg. Jeg er redd for at Yanagihara ikke vil få oppmerksomhet i år heller, men hvis A Little Life holder i nærheten av det samme nivået som The People in the Trees vil det være veldig synd. Det er fremdeles over min fatteevne at de kunne velge We Are All Completely Beside Ourselves over Yanagihara sin fantastiske roman. Kanskje den aldri var blant de nominerte?

  Jeg kikket også litt på listen over potensielle kandidater til Bookerprisen på Goodreads og kom over en bok som heter Sweetland av Michael Crummey. Basert på det som står om den og det folk har skrevet om den har jeg et lite håp om at den kan bli en av de mer ukjente bøkene på listen, for den fikk jeg veldig lyst til å lese. Men det står at den ble publisert i august i fjor. Det var i Canada. Er det slik at det er den britiske utgivelsesdatoen som teller?

  At Andrew Miller kommer med ny bok hadde jeg ikke fått med meg. Den må jeg lese litt om.

  Jeg gleder meg til å lese sammen med deg, Linn og Elida, samt alle andre som måtte finne på å bli med. En uke igjen!

  • Jeg er veldig spent på Undermajordomo Minor, syns jo at The SIsters Brothers stjal showet det året den var med. Hvordan skal DeWitt følge opp en slik roman? Jeg har ikke lest om den nye romanen, så er helt blank .. blir vel neppe en black humor/western bok.. vet du hva den handler om eller hva slags bok det er?

   Louis de Bernières ja .. Jeg har bare lest Captain Corelli’s Mandolin og Birds Without Wings.. og det er årevis siden. Nå fikk jeg veldig lyst å lese noe mer av ham… forslag?

   Angående Yanagihara og Karen Joy Fowler er jeg helt enig med deg. Det var et genuint elendig valg å inkludere We Are All Completely Beside Ourselves ifjor og den hadde ingenting på Longlist å gjøre, langt mindre på Shortlist. Uforståelig — og generelt var det valgt merkelige bøker fra Amerika ifjor. (Jeg mener, Us av David Nichols?? ) Håper det blir litt bedre i år.

   Har ikke hørt om Sweetland .. er ikke sikker på om publiseringsdatoen i Canada/UK. Jeg så nettopp på den listen selv og ser at jeg har glemt en tidligere Bookerpris nominert, nemlig Rachel Joyce som kom med på Shortlist for et par år siden The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry. Hun er også ute med ny bok nå, The Love Song of Miss Queenie Hennessy. Men det ville virkelig forbause meg om Joyce oppnår det hun fikk til med sjarmbomben Unlikely Pilgrimage en gang til.

   –Ser også at 10:04 av Ben Lerner er aktuell — blir interessant å se om han blir hedret av Bookerprisen i tillegg til Folioprisen.

   Gleder meg til å lese sammen med deg utover høsten Ann Helen!

   • Den handler om en ung mann som får seg jobb på et slott og skal være en mørk komedie samt en fabel uten moral. Hvis han skriver like godt som han gjorde i The Sisters Brothers tror jeg det blir en av årets store leseropplevelser for min del. Du kan lese mer om den her om du vil: https://www.goodreads.com/book/show/25089757-undermajordomo-minor?ac=1

    Jeg kommer til å hoppe i taket av lykke om du leser noe av Louis de Bernières. Mine to favoritter er Notwithstanding og The War of Don Emmanuel’s Nether Parts. Den første handler om en liten landsby i England, og vi følger forskjellige innbyggere i hvert sitt kapittel. Det er en fin rød tråd gjennom hele boken, men samtidig er hvert kapittel veldig særegent. Noen er morsomme, andre er nydelige, noen er hjerteskjærende. En herlig bok. Den andre er den første boken i hans Latin-Amerika trilogi og er en slags kritikk av militæret. Den er kanskje litt tyngre å lese enn Notwithstanding, men den er også utrolig underholdende. Jeg elsker måten han skriver på. Jeg innbiller meg at jeg har skrevet om begge på bloggen min, men det er nok en del år siden.

    Lerner sin bok har jeg, men jeg kom meg aldri til å få lest den. Havner den på longlist er jeg klar.

    Jeg gleder meg som en liten unge til onsdag, dette er like artig hvert år!

   • Takk for lenker til DeWitt.. gjett hvilken assosiasjon jeg fikk da jeg leste beskrivelsen? The teleportation Accident av ingen annen enn Ned Beauman.. det var noe med det slottet og det bisarre. Anyway, de skriver jo helt forskjellig, Beauman er litt mer hysterisk, mens DeWitt har mer ekte sjarm. Gleder meg til å lese den..

 4. Jeg har gledet meg til dette!
  Som makes no sense, med tanke på at jeg aldri somler meg til hverken å lese eller samlese/skrive før måneder/år etter dere andre. Jeg lener meg på at jeg kjøper inn, det teller – hos noen. Jeg håper sterkt på Enright. Stor fan av de 2 bøkene jeg har lest (Gathering, Waltz, spesielt siste) og Ishiguro, selv om jeg ikke er like blåst av banen som dere andre. (It’s me, jeg tolket meg bort og ble lurt av slutten, som jeg i etterkant synes er vakker og had-to-be, men under lesingen forestilte meg helt anderledes, disney-ish). Visste ikke at Lila var trio, sannelig godt at jeg ikke har begynt. Og FRANZEN – elsket Freedom – og gleder meg vilt til Purity.

  Er jeg helt på jordet når jeg innbiller meg at Nora Webster var på langlista ifjor? Var det en annen liste?

  Digresjon: Har nettopp lest Hustvedts What I Loved
  , og har ei uke der alle andre bøker har bleknet og died, langsomt.
  Leser derfor bare sykkelbiografier om doping.

  • Det fine med samlesingen her er at man kan nettopp lese noen måneder eller tilogmed år etter!!! Jeg tror de fleste bruker samlesingen mer som en referanseramme.. og det er jo helt supert!
   Visste ikke at du er glad i Franzen — da er vi to — jeg også gleder meg veldig til Purity! Sist han kom ut med en bok (Freedom) fikk han jo forsiden på Time Magazine – så vi merker det garantert når boken endelig kommer!! 🙂
   Nei..Nora Webster var ikke på Longlist ifjor, men det er jo ikke lenge siden The Testament of Mary kom ut..den var på Shortlist for to år siden.

   Siri Hustvedts What I Loved er min favoritt av henne.. – så fin.

   Sykkelbiografier om doping — oh oh — er det cringeworthy confessional selvbiografier eller kritiske biografier?

   Ønsker deg en strålende uke 🙂

   • Kanskje du tenker på Folio-shortlisten 2015 Ingalill, var ikke Nora Webster med der?

   • Linn: ja, det må være folio, ganske sikker på at den var der.

    Clems: Om sykkeldoping – både cringeworthy, confessional og kritisk journalistisk. Avhengighetsdannende. Her må det cold turkey eller ei besettene interessant bookerliste til for å bryte. Alle syklister har tydligvis 2 biografier – en skrevet når de var på topp, eller for å forsvare sin uskyld mot dopinganklager – og en når de bryter sammen og tilstår år/tiår med juks. Jeg koser – ehm HAR koset meg. Nå må jeg ta meg sammen.

   • !!To saftige biografier hver..skjønner at du blir hooked! Hva er det med falne sportshelter som gjør at alle bare elsker dem mer etterpå?
    Nå håper vi på en god Booker Longlist som kan lede deg ut av sykkelverdenen.. Følg med om noen timer! Klem C

 5. Nå har jeg fått blod på tann. Dette har blitt til «overbevis Clementine om å lese de Bernières-dagen». Jeg har egentlig overbevist meg selv om at jeg må lese Notwithstanding på nytt i samme slengen. Men jeg begynner med hans nyeste, som forhåpentligvis kommer på longlist slik at alle må lese den. Hvis det ikke skulle skje så håper jeg du velger å lese en av de to bøkene jeg har skrevet om i lenkene under, ihvertfall når den verste Booker-galskapen er over. Jeg har faktisk ikke lest Birds Without Wings enda, som er den boken hans selv anser som sin beste. Jeg har den og The Troublesome Offspring of Cardinal Guzman tilgode. Men de jeg har skrevet er to av mine favorittbøker gjennom tidene.

  http://labbens.blogspot.no/2011/03/war-of-don-emmanuels-nether-parts.html

  http://labbens.blogspot.no/2010/08/notwithstanding.html

  • Tusen takk Ann Helen .. en dag der man skal overbevises om å lese noe er en god dag!! Jeg skal laste ned Nonewithstanding på Kindle 🙂 jeg husker godt en av åpningsscenene i Corelli, om den eldre mannen som går til legen fordi han ikke kan høre, og så fjerner legen et frø eller noe i den duren fra øret– men mannen vil gjerne få det satt inn igjen noen uker senere for nå hører han alt babbelet til konen! Too funny. Nonewithstanding høres ut som ypperlig sommerlesing–

 6. Og alle hjerter gleder seg! Jeg er spent på hvem som blir nominert, har lest mye 2015 allerede – men den eneste som virkelig når opp er Yanagihara, som jeg gråt meg igjennom og gråter fortsatt. Kan hende at den rett og slett er for brutal for Booker. Håper Atwood og Franzen imponerer i høst.

  Jeg har fortsatt ikke lest de fleste Bookernominerte i fjor, så jeg er spent om jeg henger med i år, eller om jeg må kaste inn håndklet. Vi får se når langlista kommer.

  • Etter å ha lest kommntaren din har jeg sittet og lest om og utdrag av A Little Life av Yanagihara.. forstår det du mener med at den er brutal. Vet ikke hvordan juryen vil reagere på det. Ambivalent her.. om jeg håper at den skal bli nominert eller ikke, – for samtidig som jeg har lyst til å lese den vet jeg ikke om jeg orker.

   Jeg er spent på Atwood og Franzen også..!
   Ønsker deg en nydelig sommerferie, Monika! 🙂

 7. Tusen takk for et fantastisk innledende innlegg. Jeg vil tippe du treffer på endel her, det blir spennende å se hvor mange 🙂

  Av de jeg har lest Jeg håper også på The Buried Giant, er den egentlig så mye smalere enn The Wake? Jeg tror ikke det.

  Om God Help the Child kommer med blir det årets We are All Completely Beside Ourselves, selv om jeg skjønner det er dårlig gjort å sammenlikne Toni Morrison med Karen Joy Fowler. Den boka skraper virkelig i overflaten på temaer som bør behandles med mer omhu.

  A Little Life var superheavy og deprimerende. Jeg er ikke sikker på om den kommer med, rett og slett fordi det er så kondensert håpløshet. Jeg skulle gjerne sett forfatteren få anerkjennelsen av Longlist – men dette er ikke den beste boka hennes, synes jeg.

  Vi holder pusten!

  • Interessant det du sier om God Help The Child… Ante ikke at boken var så overfladisk. A Little Life virker både grusom og deprimerende..jeg er ikke noe glad i bøker som er slik..men leser et par vonde bøker i året fordi jeg føler meg forpliktet til å ta inn litteratur som belyser forskjellige situasjoner jeg bør lære mer om (feks krig) – men det er ikke akkurat et gledesprosjekt-

 8. Åh, jeg håper på Lila! Har nettopp leste Gilead, og hører Home på lydbok nå – så leser den nok uansett i løpet av sommeren/høsten, men det er jo ekstra stas hvis den er longlistet.

  Ellers har jeg i ganske stor grad levd i en fantasyboble så langt i år, blir godt å bevege seg litt utenfor den. Har som vanlig store ambisjoner om å henge med på samlesning – men ender vel opp med å observeres fra sidelinjen igjen, – noe som forsåvidt er både givende og koselig.

  • Å så topp at du holder på med Gilead triologien.. Og tilogmed i riktig rekkefølge- Gleder meg til å høre hva du syns etterpå, selv er Lila min favoritt. For en bok! Og for en forfatter. Hun har en gimmick-fri inderlighet og finhet som gjør at bøkene er så gode rom å være i.. Innbiller meg at Gilead må være en god og jordnær motvekt til fantasy bøker?

   Tror de fleste følger fra sidelinjen og leser en og annen Bookerpris kandidat som frister spesielt, og det er det jeg forsøker å legge opp til.. Det viktigste er å presentere Shortlist bøkene i tur og orden 🙂

Leave a Comment