Mine egne favoritter til Shortlisten imorgen!

Da er det under et døgn til Bookerprisens Shortlist 2013 kunngjøres.  Jeg har brukt noen uker nå på å bli kjent med de tretten bøkene på Longlisten.  I år er det faktisk skikkelig vanskelig å gjette hvilke bøker som kommer videre til selve finalen, Shortlisten. Longlisten er svært bred, men mange forskjellige typer bøker som alle er interessante.  Jeg må si, før Shortlisten kommer, at årets Bookerpris jury har gjort en virkelig flott innsats for  å velge en av de beste Longlister jeg kan huske. Her er det mange gode bøker å se frem til!

Jeg vil ikke komme med noen antagelse om hvilke bøker som blir valgt til Shortlisten imorgen.  Det er risikabelt å forsøke å trekke noen slutninger med disse bøkene, og man vet heller ikke hvordan denne juryen kommer til å håndtere den svimlende bredden av bøker.

Men jeg kan dele de bøkene jeg personlig syns virker mest spennende og utfordrende!  Rett og slett de bøkene som jeg syns er morsomme, uvanlige, og vil gi gode leseropplevelser.  Jeg har valgt tre bøker fra utenfor Storbrittania, The Lowland, The Luminaries og A Tale For the Time Being. Vil virkelig tre av bøkene på Shortlist være fra Commonwealth forfattere? Og en eller to fra Irland? Da er det bare en eller to engelskmenn på listen. Uvanlig, men ikke utenkelig.  Personlig har jeg valgt å ikke inkludere The Testament of Mary, fordi jeg så aldri på den som en roman da jeg leste den ifjor, men en som en vakker og tankevekkende «novella».  Det er likevel Bookerpris juryen åpenbart uenig i, siden den allerede er inkludert på Long list, og Colm Tóibín er en av mine favorittforfattere, så jeg vil bli stolt og glad hvis han kommer med på listen i morgen med den lille boken.

Kom innom bloggen i morgen midt på dagen for å se hvordan Shortlisten er!  Her er et lite fotogalleri over mine favoritt romaner fra Longlisten så langt:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Relaterte innlegg:

9 Comments

 1. Det blir spennande! Har du peiling på når på dagen shortlist vil bli publisert?

  • Ja, den blir publisert like etter kl 11:30, norsk tid! 🙂

   • Får ta ein kikk i pausen på jobb då, og ein nærmare kikk når eg kjem heim. Takker og bukker!

 2. Dette vil jeg ikke gå glipp av! Det blir en spennende avgjørelse i morgen!

  • Det var spennende – og det er en super Shortlist! 🙂

 3. Dette er spennende! Jeg synes jo ‘ We need new names’ er spennende da, og veldig relevant om innflytternes opplevelse av kulturkollisjon fortalt på en ny måte, men har ikke lest de andre du nevner

  • We Need New Names kom med på listen — jeg har bare lest et par av kapitlene i den så langt. Det er en morsom Shortlist i år, gleder meg til å diskutere den med deg! 🙂

 4. Spennende. Takk for at du holder oss oppdatert 🙂

  • Bare hyggelig! Og takk selv, du er jo den som alltid holder meg oppdatert på alle nye bøker! 😉

Leave a Comment