Bookerprisen: ta en titt på hjemmesiden!

9401867068_75a1b22ea3_z

Den indisk-amerikanske forfatteren Jumpa Lahiri er nominert til Bookerprisen for The Lowland. Lahiri vant Pulitzerprisen i 2000 for Interpreter of Maladies.

Det begynner så smått å nærme seg Bookerprisens Shortlist, og mange av oss er midt inne i lesingen av Longlist. Bookerprisens hjemmeside har da en rekke strålende ressurser som det er vel verd å se nærmere på.

Nå i uken ble en ny nedlastbar brosjyre lagt ut over prisen, og den er helt super.  Last den ned på Man Booker Prize Booklet.

Visste du også at hjemmesiden har en fabelaktig «Reader’s Guide»?  Den introduserer alle bøkene på Shortlist og Longlist de siste årene, og har gode og interessante diskusjonsspørsmål.  Den har også Reader’s Guide til the Best of the Booker listen, og inkluderer Midnight’s Children av Salman Rushdie og Disgrace av Coetzee.  Her er linket til Reader’ Guide.

Jeg har en samleside over de omtalene som er begynt å komme inn på noen av bøkene fra Longlist, som dere kan se på her;  Lesesirkel Bookerprisen.  Ikke glem å stemme  i feltet til høyre på deres favorittbøker fra Bookerprisens Longlist som dere gjerne vil se på Shortlisten! Den blir kunngjort 10 september.

Jeg får ofte spørsmål om hvor man kan kjøpe alle bøkene jeg skriver om her på bloggen. Som dere vet blir mange av bøkene jeg omtaler aldri oversatt til norsk, eller kjøpt inn til norske bokhandlere.  Man ville kanskje tro at feks alle bøkene på Bookerprisens Longlist blir oversatt til norsk eller er lett å finne her til lands, men dessverre er det absolutt ikke tilfelle.  Det er ikke alltid lett i utlandet heller.  Jeg er stolt over min «internasjonale leserkrets»  og har jevnlig lesere i over 45 land. Mange av disse er avsidesliggende, eksotiske land der det er svært utfordrende å finne rykende ferske engelske samtidsromaner!

For meg er det åpenbare svaret Amazon. Jeg brukt denne nettbokhandelen i over 15 år og alltid vært strålende fornøyd.  Min erfaring er at prisene er svært konkurransedyktige, både sammenlignet med internasjonale bokhandlere.. for ikke å nevne norske!  Service og leveringstid er alltid førsteklasses. Derfor er jeg nå blitt medlem av Amazon Associates for å kunne tilby direkte link til bøkene her på bloggen.  Jeg pleier å kjøpe bøkene i papirformat fra Amazon.co.uk, som er representert nedenunder med alle bøkene fra Bookerprisens Longlist, og Kindle bøkene mine fra Amazon.com.

Ønsker alle lesere en fin søndag! Hvilke bøker holder dere på med?

.

Relaterte innlegg:

2 Comments

  1. Eg gler meg til shortlist blir annonsert, og eg håper at to av dei eg har lest havner på den lista. Eg har ikkje lagt ut omtaler ennå, men dei blir lagt ut anten dei havner på shortlist eller ikkje. Til nå har eg lest The Testament of Mary, The Spinning Heart og TransAtlantic, og eg er meget begeistra for sistnevnte. Nydelig skrevet og meget interessant måte å linke verkelege hendingar til fiksjon.

    Amazon er ein flott bokhandel, og eg har brukt den sidan eg kjøpte Kindle. Kjem stadig over bøker som eg ikkje får tak i i Norge.

    Neste Booker-bok blir Unexploded.

  2. Transatlantic er jo bare helt nydelig 🙂 Utrolig vakkert språk. Helt enig i det du sier med hvordan den bruker egentlige hendelser som en basis for historien.
    Det er en sterk liste i år, med mange gode og ikke minst interessante bøker. Jeg også gleder meg veldig til Shortlisten. Det er morsomt å følge med på hvilke bøker lesere her på bloggen liker, og spennende at så langt er Ruth Ozekis bok den mest populære!

Leave a Comment