Sniktitt på bøkene på Kindle’en min!

 

IMG_2704

Tenkte jeg skulle gi dere et lite snikblikk på Kindle’en min nå som vi går mot Påsketider. Kanskje dere får lyst å lese en av bøkene? Jeg har nylig kjøpt to nye Kindle, siden min gamle falt fra hverandre etter flere år med tro tjeneste.  En Paperwhite med Amazons 3G gratis Whispernett, og en helt vanlig med wi-fi, den rimeligste modellen.  Den har ikke så sterkt batteri som Paperwhite, men veier enda mindre, og det er den som alltid bor i vesken min.  Paperwhite tar jeg med på reiser og leser i hjemme.  Bøkene dukker opp på begge lesebrettene, og husker hvor jeg var, uansett hvilken jeg leste i sist.  Lettvint.  Og for dere som tror at det er dyrt med Kindle, burde dere se hvor mye penger jeg har spart på å kjøpe e-bøker kontra vanlige bøker de siste årene.  For eksempel klassikeren The Good Soldier av Ford Maddox Ford som dere ser over, lastet jeg ned gratis.  Det er forresten en forbløffende og intens bok!

Jeg har abonnert på TLS, Times Literary Supplement i årevis, med da jeg gikk over til Kindle abonnement for to år siden, slapp jeg å ha enorme mengder av gamle papirutgaver flytende rundt overalt.  Noe magasiner er greit å lese i papirform, men tro meg, TLS abonnement på Kindle er helt genialt.

Boken jeg nettopp er ferdig med, er romanen How to Get Filthy Rich in Rising Asia, fra Moshin Hamid, som skrev fantastiske  The Reluctant Fundamentalist (Den motvillige fundamentalist), – Booker Shortlist i 2007.   Denne nye boken er utgitt for bare to uker siden.  Romanen stjeler formatet til selv-hjelp bøker, er skrevet i annen person, og er  helt  ulik alt annet jeg har lest.  Den er sterkt samfunnskritisk, og skildrer nettopp hvordan å bli filthy rich i rising Asia, om fattigdom, korrupsjon, osv.   Gleder meg allerede til å høre hvordan den norske oversettelsen til akkurat den tittelen blir på norsk.  Hvordan bli søkkrik i Asia? Stinkende rik? Boken er i hvertfall helt glimrende, og anbefales alle.

Som dere ser har jeg lastet ned The Accursed av Joyce Carol Oates.  Stephen King omtaler den i New York Times slik: «.. may be the world’s first postmodern Gothic novel: E. L. Doctorow’s ‘Ragtime’ set in Dracula’s castle. It’s dense, challenging, problematic, horrifying, funny, prolix and full of crazy people. You should read it. I wish I could tell you more.»  Jeg er ikke helt sikker på hva jeg har i vente, men gleder meg.  Joyce Carol Oates har jeg et par bøker av, og så langt liker jeg dem alle.

American Isis: The Life and Art of Sylvia Plath  av Carl Rollyson er en ny biografi om Sylvia Plath som virker bra.  Den er ganske kritisk og viser andre sider enn man vanligvis forbinder med henne; blant annet hennes fascinasjon/paralleller med Marilyn Monroe og det dype ønsket om suksess og berømmelse.  Jeg liker godt Plath, men har ikke lest en biografi om henne før.  Denne sies å være en biografi for viderekomne Plath-biografi-lesere, ikke fordi den er så tung, men fordi den ikke belyser diktene hennes i noe stor utstrekning.  Jeg forsøker den likevel.

Vampires in the Lemon Grove (god novellesamling med alt for trendy tittel fra forfatteren av Swamplandia (2011)) og A Trick I Learned from Dead Men er bøker fra årets Longlist for The Women’s Prize For Fiction.  Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking av Susan Cain er et interessant tema, men boken er egentlig ikke spesielt velskrevet.

The Uninvited Guests: A Novel er av Sadie Jones.  Boken er satt i Downton Abbey-terreng.  Her er fra blurbet bak på boken. «One late spring evening in 1912, in the kitchens at Sterne, preparations begin for an elegant supper party in honor of Emerald Torrington’s twentieth birthday. But only a few miles away, a dreadful accident propels a crowd of mysterious and not altogether savory survivors to seek shelter at the ramshackle manor—and the household is thrown into confusion and mischief.»  Boken høres helt herlig ut, og jeg gleder meg skikkelig.

Det var et lite utdrag av mitt virtuelle bibliotek!  I leiligheten min har jeg heldigvis et hyggelig real-life bibliotek også, og med frost og is i Oslo nå i påsken, blir det mange fine stunder foran peisen med min gamle labrador liggende ved siden av.  Idyll!

Lurer du på å kjøpe Kindle?  Ta turen over til ebokhylla mi, der du treffer Marianne, en dame som har skikkelig  god greie på alle modellene og aspektene ved Kindle!

Relaterte innlegg:

21 Comments

 1. Ja! Herlig! Jeg er en ivrig tilhenger av Kindle, og er spesielt begeistret for alle godbitene en kan laste ned gratis fra Gutenberg. Akkurat nå holder jeg på med Northanger Abbey av Jane Austen, og har også kjøpt et antall noveller spesialskrevet for Kindleeiere av blant annet Margaret Atwood og Andrew Taylor. TLS var et godt tips. Det skal jeg sjekke ut.

  • ..og jeg skal sjekke ut de novellene du nevner, spesielt av Margaret Atwood!
   Jane Austen er så bra, med den intelligensen og humoren– lyser opp gjennom århundrene!

 2. Takk for titten! Det var mange spennende titler du hadde i ditt lille digitale bibliotek! Jeg er også veldig glad i min lille Kindle Touch. På overaskende kort tid har den endret lesevanene mine. Jeg er veldig glad i tykke bøker, og nå leses de konsekvent på Kindelen. For øyeblikket er Murakamis 1Q84 følgesvenn, og Kindelen er perfekt når man skal fordøye over 1000 sider 🙂 God påske!

  • Ja, helt enig, Kindle er perfekt til lange bøker! Som du sier endrer den lesevanene veldig raskt .. det er utrolig praktisk, og jeg får lest mye mer.

   –Jeg har lastet ned !Q84, men har ikke kommet så langt enda. Trengte et lite pusterom etter Kafka on the Shore, men jeg har veldig lyst å lese 1Q84, så den er like rundt hjørnet!!

   God påske du og! 🙂

 3. Jeg misunner deg litt for å ha gått over til kvalitetsbøker inn på Kindlen. På min finns det bare krim, chic lit og sakprosa. Resten må inn i bokhyllene. Jeg har den gode gamle Kindle og jeg elsker den. Men jeg irriterer meg grønn over at ikke Kindle Fire bare fås kjøpt i USA og UK.

  • Og for ikke å glemme gratis klassikere 🙂

  • Men krim, chic lit og saksprosa er jo herlig!! Visste faktisk ikke at det er vanskelig å få tak i Kindle Fire. Amazon.com sender iallefall noen av Kindle modellene internasjonalt.

   • Og gratis klassikere er genialt 🙂

 4. Jeg er også veldig glad i min Kindle, og har oppdaget at bokkjøpene mine har økt drastisk siden jeg gikk over fra å lese på mannens Kindle til å anskaffe min egen! Nå kjøper jeg flere papirbøker også, så bokhyllene er i ferd med å flomme over igjen etter to-tre år der jeg så å si ikke kjøpte men bare lånte…
  I påska blir det en blanding av papir og Kindle på meg.

  • Samme her, i påsken blir det en blanding av papir og Kindle .. som det pleier 🙂 Jeg merker at med Kindle i vesken får jeg lest i alle de småstundene jeg venter på noe eller er på trikken eller noe i den duren..

   God påske, Nina!

 5. Her var det mange godsaker. Jeg har enda til gode å lese noe av Joyce Carol Oates, så The Accursed landet ganske høyt på leselisten min. How to Get Filthy Rich in Asia må jeg også lese. Av en eller annen grunn er jeg litt skeptisk til Sadie Jones, men jeg tror jeg må skaffe meg The Uninvited Guests likevel. Drar på hytten i dag eller i morgen og blir hele påsken, så nå skal jeg endelig få masse lesetid. Takk for tipsene!

  I går brukte jeg bloggen din som hjelpemiddel da jeg bestilte inn engelske bøker på jobben. Veldig hendig. Desverre var det ikke mulig å skaffe absolutt alle jeg ville bestille, men noen ble det =)

  • -Deilig med så mye lesetid– og gleder meg til å høre hva du syns om noen av bøkene.

   Så supert at du kunne bruke bloggen som hjelpemiddel, det var hyggelig å høre. Tusen takk for det 🙂

   Riktig god påske, Labben!

 6. En stilig måte å vise frem bøkene på 🙂 Jeg har også kjøpt meg Kindle og fryder meg over at jeg får kjøpt billige bøker på Amazon. Bøker jeg ellers ville ha brukt «litt» for mye penger på. Jeg laster også ned gratisbøker på Gutenberg feks. Kindelen min bor i vesken min og er derfor alltid tilgjengelig i alle situasjoner det er mulig å lese bittelitt 🙂
  Ønsker deg en fin Påske!

  • Hei Astrid Terese, og god påske til deg også! 🙂

   Det virker som om det blir fler og fler som bruker lesebrett. For meg er det jo innholdet i boken som er det viktige, ikke akkurat om jeg leser slik eller slik. Gutenberg er jo helt strålende! Jeg har også alltid Kindle i vesken min–

 7. Kindelen min er død, så jeg leser på iPaden min om dagen. Det er ikke det samme altså, må skaffe meg en ny. Takk for tips, jeg skaffet meg akkurat «How to get filthy rich in rising Asia» etter å ha lest din omtale. Takk!

  • Nei, enig med deg, jeg har også Kindle på iPad, og liker bedre selve Kindle. Men flere i familien min er veldig begeistret for iPads Kindle versjon, så det er kanskje individuelt.

   Jeg har skrevet en omtale av How to Get Filty Rich in Rising Asia, men har ikke gått over den enda. Skal legge den ut på bloggen innen alt for lenge. Men har kjøpt den inn til boksamlingen min, er i London denne uken, og fant en signert utgave av den på Hatchards bokhandel igår, og den måtte jeg jo kjøpe 🙂 🙂

  • Uansett håper jeg du liker How to get…, Linn. Det er en morsom bok å lese fordi den er så veldig anderledes alt annet!

 8. Jeg lurer på om den introvert saken til Susan Cain var den samme som Nick Hornby leste i More Baths Less Talking. I såfall var den allerede notert. Resten lukket jeg øynene til (bortsett fra Good Soldier som allerede er lastet ned og de skittenrike asiatene). Du likte ikke Cain, kan du utdype.
  (Jeg blir like glad når jeg kan styrke noe leselista som når jeg kan legge til -)

  • –En annen av bøkene som er på denne Kindle listen som jeg er ferdig med, og likte veldig godt, er Sadie Jones The Uninvited Guests. Skal skrive om den snart. Håper jeg kan friste deg da. Den er pur underholdning, bare moro!! Og en spøkelsehistorie, kan ikke huske sist jeg leste det. Har ellers gitt opp Oates, orket den ikke.

   Merkelig med Susan Cain boken, fordi temaet er spennede. Og deler av boken er interessant, OG hun har mange gode poeng. Men underveis fikk jeg den følelsen at hun egentlig bare beskriver seg selv og akkurat hennes mennesketype (sensitiv kvinne som ikke er utadvendt). Det ble også litt for mange banaliteter, av typen, vær den du føler du bør være, ikke slik andre presser deg til å være, osv. Så at hun var på Ted.com, og det slo meg at det er egentlig det perfekte mediet for budskapet hennes!

   • Typisk amerikansk selvhjelpsbokfelle det der, din egen lykkessmed, din indre gudinne osv. Hornby fikk den til å høres interessant ut, men etter å ha lest denne utdypelsen skjønner jeg han må ha vært på bærtur. Uansett før jeg kommer så langt at jeg må ta stilling til om jeg skal lese Cain eller ikke – har det SIKKERT gått mange år.. og alle argumenter fra eller til er SIKKERT glemt -)

    Sadie Jones har jeg ikke rukket over ennå, har både Outcast og den om krigen liggende, men denne nye har jeg ikke hørt om.
    Regner med den tikker inn i postkassa eller innboks straks jeg har lest omtalen din!

   • Ja, ikke sant, jeg tenkte litt det samme om Quiet : Power of introverts.. av Cain. Boken har en del gode observasjoner, blant annet om asiater kontra amerikanere, og om hvordan det blir kulturclash fordi amerikanere er så utadvendt. Den type ting. Og jeg hoppet etter hvert frem til konklusjonen, så det kan jo ha vært noen gullkorn jeg gikk glipp av. Men, det jeg leste husker jeg ingenting av, masse selvfølgeligheter som er morsomt å belyse men som likevel bare er selvfølgeligheter… Vet, det var i allefall mine tanker om den..
    The Uninvited Guests er ikke en spesielt alvorlig eller viktig bok, den er egentlig supertøysete, så litt anderledes enn de første (har kun lest the Outcast, ikke den om krigen). Men hun skriver så bra, med mye brainy humor. Ville ikke forbause meg et sekund om du vil like den kjempegodt, faktisk! Brainy humor er jo selve definisjonen på Moshonista 🙂

Leave a Comment