Longlist 2013: Women’s Prize for Fiction

Zadie Smith og Hilary Mantel er å finne blant longlist finalistene til Women’s Prize for Fiction 2013, som ble kunngjort for noen timer siden.  Her er to tidligere vinnere, Barbara Kingsolver og nettopp Zadie Smith.  Mange supre bøker!  Jeg har lest en del av dem, inkludert The Forrests av Emily Perkins og The Innocents av Fransesca Segal (omtalt her på bloggen for bare noen uker siden), NW og naturligvis, Booker og Costaprisvinner Bring Up the Bodies.  Vil Hilary Mantel vinne sin tredje store litterære pris for annen del av biografien om Thomas Cromwell?

Nå skal jeg velge en av disse bøkene som jeg ennå ikke har lest, og lese den.  Kanskje du vil gjøre det samme? Her er mange strålende bøker og kvinnelige forfattere.  Kriteriene for prisen er ganske enkelt at boken er skrevet på engelsk av en kvinne, uansett forfatterens nasjonalitet, og må være utgitt mellom 1 april  2012 og 31 mars 2013.   Forresten gikk Women’s Prize for Fiction idag ut og bekreftet at i forkant av at vinneren blir kåret 5. juni, vil den nye partneren og hovedsponsoren til litteraturprisen kunngjøres.  Ryktene har svirret rundt Apple, men tiden vil vise.  Forvent uansett at prisen som fra 1996 og  frem til i fjor het Orangeprisen, heretter får navnet til sin nye sponsor.  Men innen den tid kommer, venter vi på 16. april, da shortlisten 2013 blir kunngjort.  Jeg gleder meg til å høre om dere har lest noen av disse bøkene, eller kanskje en av de tidligere bøkene til forfatterene?

Her er bøkene i all sin glans: (trykk på tittelen under bøkene for å lese mer om boken). Gratulerer så mye til alle sammen!

 

245533_Book_Scans_S1

A Trick I Learned From Dead Men

Kitty Aldridge (Jonathan Cape)

245533_Book_Scans_S19

Alif the Unseen

G. Willow Wilson (Corvus Books)

245533_Book_Scans_S12

Bring Up the Bodies

Hilary Mantel (Fourth Estate)

Flight-Behaviour

Flight Behaviour

Barbara Kingsolver (Faber & Faber)

245533_Book_Scans_S7

Gone Girl

Gillian Flynn (Weidenfeld & Nicolson)

Honour

Honour

Elif Shafak (Viking)

245533_Book_Scans_S6

How Should a Person Be?

Sheila Heti (Harvill Secker)

Ignorance

Ignorance

Michele Roberts (Bloomsbury Publishing)

Lamb

Lamb

Bonnie Nadzam (Hutchinson)

life after life

Life After Life

Kate Atkinson (Doubleday )

245533_Book_Scans_S11

Mateship with Birds

Carrie Tiffany (Picador)

May-We-Be-Forgiven

May We Be Forgiven

A.M. Homes (Granta Books)

245533_Book_Scans_S18

NW

Zadie Smith (Hamish Hamilton)

245533_Book_Scans_S10

The Forrests

Emily Perkins (Bloomsbury Circus)

The-Innocents

The Innocents

Francesca Segal (Chatto & Windus)

The-Light-Between-Oceans

The Light Between Oceans

M L Stedman (Doubleday )

245533_Book_Scans_S3

The Marlowe Papers

Ros Barber (Sceptre)

The-People-of-Forever-Are-Not-Afraid

The People of Forever Are Not Afraid

Shani Boianjiu (Hogarth)

245533_Book_Scans_S13

The Red Book

Deborah Copaken Kogan (Virago)

Whered-You-Go-Bernadette

Where’d You Go, Bernadette

Maria Semple (Weidenfeld & Nicolson)

Relaterte innlegg:

4 Comments

  1. Oi, interessant liste! Har ikke mange av disse på leselista mi heller, så må vel fylle på! Har «Gone Girl» liggende på vent til påske og ellers Boianjiu-boka på vei i posten. Må pinlig nok innrømme at jeg ikke har lest Mantel ennå. Begynte på «Wolf Hall» for et år eller mer siden, men merket straks at det krevdes en konsentrasjon jeg ikke maktet akkurat da, til tross for stor fascinasjon for perioden. Jeg bør vel prøve igjen snart, for likte de sidene jeg rakk å lese 🙂

    • Spennende med Gone Girl og Boianjiu, håper at du skriver om dem etter at du har lest den! Mantel er fantastisk. Du kan jo begynne på Bring Up the Bodies først og lese Wolf Hall etterpå.. Bring Up the Bodies er litt mer underholdende enn Wolf Hall!

  2. Jeg har ikke lest en eneste av dem og jeg har lyst til å lese alle! Når deles prisen ut?

    • Jeg også har utrolig lyst å lese mange av disse bøkene! 🙂 Jeg tror den neste jeg skal lese blir Ignorance av Michèle Roberts eller The People of Forever are not Afraid av Shani Boianjiu. Prisen deles ut 5. juni.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bøker kjøpt, noen lest | Atter en dag - [...] bloggen har du lest? skriver Clementine om Longlist 2013: Women’s Prize for Fiction.  Jeg falt for Maria Semple´s Where´d…
  2. hva jeg leste i juli | Atter en dag - […] Nysgjerrig?  Det ble jeg og dermed var hele boken lastet ned på Kindle.  Og den anbefales!  Boken var med…

Leave a Comment