Give-away: – tegneserie/biografi fusion!

IMG_2622

Dette var en helt ny opplevelse for meg. The Dotter of Her Father’s Eyes er en totalt original grafisk bok som skildrer forholdet mellom James Joyce og datteren Lucia.  Vevet inn i historien er forfatteren Mary Talbots forhold til sin egen far, James Joyce spesialisten James S. Atherton. Ektefellen Bryan Talbot har illustrert boken. Å kombinere tegneserie, som er en ganske edgy genre, med biografier, ikke kjent for å være den mest livlige genren på jord, er en kreativ idé. Resultatet er spennende og interessant.  Dette er blitt vellykket på alle plan!  Så vellykket at boken faktisk er nykåret 2012 Costaprisvinner i kategorien beste biografi. Det er imponerende.

IMG_2631

Mens jeg var full av entusiasme for dette gode cross-over prosjektet, var en av mine døtre rask til å påpeke at idéen er ikke helt ny.  For eksempel skildrer den glimrende Persepolis tegneserien fra 2003 av Marjane Sarapi, oppveksten og dagliglivet til en ung kvinne som vokser opp  i Iran under og etter revolusjonen. Tegneserien, som også er oversatt til norsk, er helt super.

Jeg har som tidligere nevnt aldri vært spesielt glad i grafiske bøker, men jeg begynner, som dere forstår, å venne meg til det. Tegningene forandrer kanskje rytmen i språket, og det er krevende å få frem den emosjonelle dybden, men det gir virkelig noe annet. The Dotter of Her Father’s Eyes er nydelig illustrert med gode og ikke minst dramatiske tegninger. Det kommuniserer på et helt eget plan, og skaper en annen type opplevelse og stemning. Her lærte jeg i tillegg mye om James Joyce. Fascinerende!

IMG_2624

Håper at andre vil utforske litt med meg, og som ifjor arrangerer jeg derfor en liten Costapris give-away.  Jeg har to kopier å gi vekk av The Dotter of Her Father’s Eyes.  Gi lyd fra dere i kommentarfeltet under, på Facebook siden til Har du lest?, eller send meg en e-post for å bli med i trekningen av boken. Ut måneden, så trekker jeg to vinnere 1. mars.

-Følg forresten med om et par dager, når jeg legger ut en omtale om årets Costsprisvinner for beste debut, The Innocents av Fransesca Segal.  Denne velskrevne boken om en mann som dras mellom to kvinner,  er en morsom nytolkning av The Age of Innocence (Uskyldens tid) av Edith Wharton.

Relaterte innlegg:

27 Comments

 1. Denne så original og spennende ut! Vil gjerne være med i trekningen! 🙂

  • Den er veldig spennende! Og utrolig morsomt at den vant Costaprisen for beste biografi i år — første gang en grafisk bok vinner!! 🙂

 2. Dette høres interessant ut. Jeg vil gjerne være med på trekningen.

 3. Det er virkelig en type bok man kan anbefale, fordi for det første er den interessant og kjempeunderholdende, og i tillegg er det så morsomt å se at det går an å lage et så helstøpt produkt – flotte tegninger og god tekst! 🙂

 4. Har lest to bøker i varianten grafisk biografisk fra før:
  Persepolis, som du nevner, og I dag er den siste dagen i resten av ditt liv av Ulli Lust. Likte begge, men Persepolis best.

  Denne høres spennende ut, og jeg deltar gjerne i trekningen.

  • Googlet nettopp Ulli Lust, litt av en dame! Jeg holder på med Persepolis nå, på engelsk. Den er et sterkt og effektivt budskap!

 5. Dette ser veldig spennende og interessant ut og jeg vil gjerne være med i trekningen!

  • Så bra, Beathe! 🙂 Lykke til!!

 6. Denne er nok et must for meg som har studert Joyce i Irland, der de forøvrig er besatte av absolutt alle sider ved livet hans! Gleder meg til å dykke inn i denne enten jeg vinner eller ei.

  • Wow, må ha vært stort å studere om Joyce i Irland. The Portrait of an Artist as a Young Man er fantastisk! Håper vi kan diskutere irsk litteratur en gang!

   • Er mer enn gjerne med på diskusjon av irsk litteratur, ja. 🙂
    Leste nettopp en fantastisk irsk debutbok,»The Spinning Heart» av Donal Ryan, som kan anbefales på det aller aller varmeste!

   • Har nettopp lastet den ned på Kindle, takk for anbefalingen! Har mange gode bøker som ligger på vent nå, men skal få lest den i vår 🙂 Er så begeistret for Tóibín, Enright, Barry, Trevor, Banville…snakk om ny irsk litterær gullalder!

 7. Jeg har såvidt begynt å snoke på, og bli komfortabel med, grafiske bøker. Denne så veldig interessant ut, så jeg henger meg med.

  • Da er vi omtrent på samme kurve, for jeg er også der at jeg akkurat har krysset barrieren og begynner å bli sånn noenlunde komfortabel!! 🙂

 8. Jeg vil gjerne bli med i trekningen!

  • Hei Benedicte 🙂 Så hyggelig at du vil bli med på trekningen!

 9. Det var en fin giveaway, med hva som ser ut som både spennende og interessante bøker. Jeg er med!

  • Så fint! Takk for at du deltar 🙂

 10. Denne høres spennende ut, og jeg blir gjerne med!

  • Tusen takk for at du er med, Anja 🙂

 11. Herlig! Jeg vil gjerne være med i trekningen. Har hørt mye om den her, og den har vært på lista mi en stund. Hvis du liker biografiske grafiske romaner kommer en ikke utenom Allison Bechdels Fun Home og Are You My Mother?. Intet annet enn genialt! Jeg har skrevet om noen av mine favoritter her:

  http://kultursnobb.no/tegnede-favoritter/

  http://kultursnobb.no/kjaere-mamma/

  • Takk for tips og link, og du har en flott blogg!! Anbefaler alle å ta turen bort til den! Kultursnobber trenger vi flere av! 🙂

 12. Tusen takk skal du ha, Clementine! Det er utrolig hyggelig å høre. 🙂
  Takk skal du ha for en god litteraturblogg utenom det vanlige. Det ser ut som om vi har ganske så lik litteratursmak, så det er selvfølgelig litt ekstra stas.

  • Ja, det er alltid en kjempehyggelig oppdagelse når man treffer noen som deler samme litteratursmak! 🙂

 13. Jeg er litt sent ute med å trekke vinnere, men har gjort det nå!

  Vinnerene er Bokvrimmel og The Bookish Teacher. Gratulerer så mye!

  Send meg en e-post med navn og adresse, så skal jeg sende bøkene av gårde.

  TUSEN TAKK TIL ALLE SOM DELTOK!!!

 14. Oi! Så hyggelig, tusen takk! E-post med adresse er sendt! 😀

 15. HURRA! Nå ble jeg overrasket og glad! Melding med adresse er sendt.

Leave a Comment