Life of Pi og Cloud Atlas filmtrailere ute..

Filmatiseringer av gode bøker er alltid spennende, og til høsten kommer to filmer som er verd å legge spesielt merke til. Begge bøkene er populære Bookerpris yndlinger. Likevel er det mest oppsiktsvekkende at det er to bøker som på hver sin måte er spesielt vanskelige å overføre til film. Den ene fordi den er en moderne spirituell klassiker, og den andre fordi det er en sjeldent komplisert struktur i boken.

Life of Pi (Historien om Pi) av Yann Martel er boken om en gutt som overlever et forlis og deretter seiler over Stillehavet i en enslig livbåt sammen med en livsfarlig bengalsk tiger. Boken deler lesere i to. Halvparten forguder den, mens den andre halvparten blir bare irritert.  Jeg likte den veldig godt, og syns den var en både meningsfull og svært elegant Bookerprisvinner i 2002.  Det er en bok med herlig symbolikk, så jeg har vært spent på hvordan den vil bli som kinofilm. Etter å ha sett den flotte traileren er jeg ganske optimistisk. Det er mulig at dette virkelig kan fungere og bli sterkt og vakkert. Uansett kan du forvente at reaksjonene til filmen også vil dele seg, fordi dette er en spesiell bok som mange lesere har et uvanlig personlig forhold til.

Boken Cloud Atlas av David Mitchell er en annen bok som fikk mye velfortjent oppmerksomhet og ble utpekt til Bookerprisens Shortlist i 2004.  Den består av seks historier med villt forskjellige settinger, som begynner på attenhundredetallet og hopper deretter fremover i tid. Den siste historien er lagt til en dystopisk fremtid. Hver historie blir lest eller sett av en hovedperson i den neste historien. Alle historiene blir plutselig avbrutt, bortsett fra den sjette historien som konkluderer hele fortellingen midt i boken. Det kapittelet fungerer som et slags speil slik at alle fortellingene blir deretter ferdigstilt i omvendt rekkefølge. Boken er smart, original og utrolig velskrevet. Jeg er veldig nyskjerrig på filmen, som har et stjernegalleri av skuespillere, som Tom Hanks, Hugh Grant, Halle Berry, Susan Sarandon, Ben Wishaw og Jim Broadbent.

Hjelp!! ..Er det bare meg eller ser dette ut som en potensiell kalkun? Den fremtidsdelen bryter så veldig med resten, håper den ikke torpederer hele filmen. Det ambisiøse grepet om å koble sammen mange forskjellige tidsepoker og historier fungerer i boken, men dette gjorde meg littegrann skeptisk. Det er en såpass kompleks bok at det er en stor risiko for at filmen blir heseblesende, oppstykket og ikke greier å finne stemningen i hver enkelt del, slik boken gjør. Likevel er det mange genuint flotte skuespillere her som jeg liker veldig godt, så kanskje dette tross alt blir en positiv overraskelse?

Uansett gleder jeg meg til å se begge filmene. Hva syns du om trailerene?

Relaterte innlegg:

12 Comments

 1. Åh, nå fikk jeg lyst til å både se og lese 🙂 Tusen takk for tips 🙂

  • Så hyggelig, Anette! Historien om Pi er så fin. Jeg gleder meg veldig til filmen!
   Ha en fin dag 🙂

 2. Begge disse trailerne ser spennende ut, men spesielt Historien om Pi fikk jeg lyst til å se (se ut som en veldig fascinerende film). Det skyldes kanskje at jeg har boken på listen min over bøker å lese og at jeg ikke har hørt om den andre. Nå har jeg virkelig noe å glede meg til 🙂

  • Historien om Pi gleder jeg meg også veldig til. Jeg var usikker på om den kom til å bli bare en overlevelseshistorie, som det selvfølgelig også er, men traileren er veldig fin 🙂

 3. Åh, jeg fikk lyst til å lese og se Cloud Atlas! Jeg elsker Sci – fi filmer, så jeg likte godt fremtidsvisjonen i filmen, minnet litt om Blade Runner i stilen 🙂 (Ja da, jeg er en nerd ;-))

  • Så topp! Jeg ble rent smittet av din entusiasme og gleder meg enda mer til Cloud Atlas filmen nå. Tusen takk! 🙂

 4. Jeg fikk virkelig lyst til å se Life of Pi! Så bra du forteller om filmer som kommer. Jeg synes mange ganger jeg går glipp av filmer fordi jeg ikke følger med, da er det godt med noen som vil informere om dem! 🙂

  • Tusen takk Astrid Terese 🙂 Jeg går også ofte glipp av en del filmer, og har alltid en del DVDer liggende .. får ikke alltid tid å se alt jeg vil på kino!! Håper du ser Life of Pi, jeg syns filmen ser helt nydelig ut!

 5. Først og fremst skal jeg lese begge bøkene! Jeg har ikke hørt så mye om noen av dem før, bortsett fra at Cloud Atlas visstnok ikke fungerer som lydbok (bombe) og at Life of Pi er veldig søt. Så får jeg heller se filmene etterpå:-)

  • Hei Line 🙂 Nei, kan tenke meg at Cloud Atlas ikke fungerer som lydbok…
   Det er to spennende bøker på hver sin måte! Life of Pi spesielt er blitt en umiddelbar klassiker, som blant annet har gått rett inn i pensum på videregående skoler over hele verden. Jeg tror at det er en bok som virkelig har funnet en plass i litteraturen, og kommer til å bli lest i generasjoner fremover.

 6. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ – Life of Pi! Det var en fantastisk bok. Og tenk at den kommer på film. Det visste jeg ikke! Takk!

  • Helt enig med deg – Life of Pi er en fantastisk bok 🙂 Og uforglemmelig! Og filmen ser fin ut også –jeg gleder meg.

Leave a Comment