Sommerlesing 2012

Her er en del bøker jeg kommer til å ha med i strandbagen min på ferie i år. Og for å unne meg noe litt ekstra har jeg bestilt mange av disse i tykke, innbundne bøker i stedet for å laste ned på Kindle. (Ingen fare, jeg har lastet ned flere bøker på Kindle også, som jeg pleier, til alle de late øyeblikkene jeg bare vil ta med meg solkrem, håndkle og lesebrett til svalbergene).

Etter hvert vil det komme mer inngående omtale av bøkene.  Jeg tror likevel at jeg ganske trygt allerede nå kan anbefale dere også å lese en eller flere av disse syv romanene, som hver og enkelt har fått helt unike og glitrende anmeldelser i en rekke aviser og litterære skrifter.

Dere kommer til å fortsette å høre fra meg hver uke utover sommeren, men i mellomtiden vil jeg gjerne ønske dere alle en fin sommer med mange gode lesestunder.  Selv kommer jeg til å gripe fatt i Pure av Timothy Mo aller først, en bok jeg lenge har gledet meg til å lese.  Den engelsk-kinesiske forfatteren skriver om en «ladyboy»  jihadist i den sydligste, muslimske delen av Thailand.  Spennende!

 

Relaterte innlegg:

16 Comments

 1. Blir garantert ein bra lesesommer. Gler meg til eventuelle omtaler:-)

  • Tusen takk og god sommer, Elida 🙂

 2. Her var det mye spennende – og ukjent.
  Gleder meg til du skriver om Gordimer siden jeg sleit
  som en hund for å komme igjennom The Conversationist.
  Har ikke kindle selv så jeg er allerede i prosess med å finne
  ut hvilken bøker jeg skal pakke i feriekofferten.
  God sommer – jeg følger med!

 3. Er spent på Gordimer boken, og jeg har også lest en annen bok om Syd Afrika nettopp, Absolution av Patrick Flanery, som var veldig god, har bare ikke fått blogget om den enda! Har derimot ikke lest The Conservationist.. har den på leselisten!

  God sommer, ingalill 🙂

 4. Flott liste med bøker!:) Mange ukjente for meg siden jeg ikke leser mye på engelsk:) Gleder meg da til å lese om omtalene som kommer:) Ha en god og herlig sommer og kos deg masse med bøkene!:)

  • Tusen takk, Isabella! Ha en herlig sommer du også 🙂

 5. To bøker her som frister over evne: Gordimers bok står vel på de flestes ønskelister, selv om jeg foretrekker Coetzee og Brink. Timothy Mo trodde jeg hadde forsvunnet etter The Redundancy of Courage, som jeg likte veldig godt. Akkurat geografien i den boken gjør den jo ekstra fristende.

 6. Jeg tror det er ti år siden Mo sist utga en bok? Jeg har ikke lest The Redundancy of Courage! Men har An Insular Possession, om grunnleggelsen av Hong Kong. Jeg begynte på Pure i går, selv om jeg er midt oppi tre andre bøker, og den virker veldig bra.

  –Liker også Coetzee veldig godt 🙂

 7. Simon Mawer er fantastisk. Har du lest The Glashouse? Noe av det beste jeg har lest på lenge.

  • Ja, har lest The Glass Room av Mawer, og som deg syns jeg den var helt fantastisk! Et unikt og sterkt konsept 🙂
   Jeg er veldig spent på den nye boken hans som handler om en kvinnelig spion under annen verdenskrig.. gleder meg!

 8. Mange interessante bøker til sommerlesingen, flere av disse har jeg lyst til å sjekke ut og da antar jeg min egen liste blir enda lengre 🙂

  • Tusen takk, Melusine! Var innom bloggen din idag, så fin 🙂

 9. Gordimer vet jeg ikke om jeg noensinne vil orke å gi et nytt forsøk. The Conservationist var brutal. Og da mener jeg ikke innholdet, selv om det sikkert kan være tilfelle også. Amitav Ghosh derimot, han har jeg hatt på leselisten i flere år. Det er godt med påminnelser av og til. De andre må jeg lese litt om.

  Jeg klarer ikke å dy meg: sniker inn en liten anbefaling av Visitation av Jenny Erpenbeck. Hvis du leser omtalen min skjønner du nok hvorfor jeg kom på den nå. En liten perle som ingen andre enn meg har lest (har jeg inntrykk av).

  http://labbens.blogspot.no/2011/11/visitation.html#comment-form

  Kos deg med sommerlesningen =)

  • Fantastisk! – Leste nettopp omtalen din om Visitation og anbefaler alle å gjøre det samme. Samme konseptet som Glassrommet av Simon Mawer, men enda bedre – høres lovende ut! 🙂

   Amitav Ghosh’s bok er nummer to i opiumstriologien, og oppfølger til den herlige Sea of Poppies, (vet ikke om den ble oversatt til norsk) men jeg tror de kan leses uavhengig av hverandre. The Sea of Poppies var veldig visuell- nydelig skrivestil. Var en fryd å lese, så jeg gleder meg til River of Smoke.

 10. Veldig flott liste, det blir nok en fin lesesommer:-) En del ukjente bøker for meg men noen må jeg sjekke ut. Ha en fin sommer:-)

  Beathe

  • Tusen takk Beathe! Jeg holder på med Pure nå, og er helt bergtatt! Det pøsregner ute, og da er det perfekt med en god bok!
   Ha en fin sommer, du også 🙂

Leave a Comment