The Song of Achilles vinner Orangeprisen 2012

Vinneren av Orangeprisen er nettopp kunngjort fra Royal Festival Hall i London, og det er Madeline Miller som i år har vunnet prisen med The Song of Achilles.  Romanen, som jeg omtalte her på bloggen for en måneds tid siden, skildrer kjærlighetsforholdet mellom Achilles og Patroclus fra barndommen og videre til Troyakrigen beskrevet i Iliaden. Det er en saftig og levende beskrivelse som burde få en og annen Homer ekspert til å sette kaffen i vrangstrupen.  Juryen tror derimot at Homer selv hadde vært meget fornøyd.

«This is a more than worthy winner — original, passionate, inventive and uplifting. Homer would be proud of her.» sa lederen for prisutdelingen, forfatteren Joanne Trollope. «It was in some ways a surprise to us.  But it fulfils the award’s criteria of inventiveness and originality. For my generation this might be a familiar story but I don’t think it is so familiar for a lot of younger readers. Miller handles it with extraordinary lightness – and it is fresh.»

«Despite the inevitable tragedy of the story»  forklarte Trollope , opplevde hun boken som  «in a curious way, uplifting. It shows what the human heart is capable of. It was the most captivating love story of all of them.»

Det er fjerde året på rad at en amerikansk forfatter vinner prisen som hedrer kvinnelige forfattere.   Dette er forøvrig det siste året prisen vil hete Orangeprisen.  Mobilselskapet Orange har trukket den finansielle sponsingen av prisen etter 17 års samarbeid.  Men prisutdelerne forsikrer om at prisen vil fortsette neste år – og da bære navnet til en ny stolt sponsor.

GIVEAWAY!!!  Jeg feirer Orangeprisen med å gi vekk en kopi av The Song of Achilles, så hvis du er interessert legg igjen en kommentar eller gi meg beskjed på annen måte, så skal jeg trekke ut en vinner og sende den i posten!!

Les anmeldelsen min av The Song of Achilles her.

Relaterte innlegg:

10 Comments

 1. Jeg vil gjerne delta i trekningen. Har kjempelyst til å lese denne boken.

 2. Jeg deltar også i trekningen:)

 3. Den boken vill jag gärna läsa, inte minst efter att ha tagit del av din läsupplevelse. Kan för övrigt tipsa om Eyvind Johnssons Strändernas svall,också det en omskrivning av Homeros resa och en fantastiskt vacker historia. Deltar för övrigt gärna i din utlottning!

 4. Åhhh, jag vill jättegärna vinna ett exemplar av The Song of Achilles! Blev väldigt glad över att det återigen var en debutant som vann priset.

 5. Jeg vil virkelig gjerne være med i trekningen! Jeg tenkte at jeg måtte sette The Song of Achilles på skal lese listen, så det ville passe riktig så bra å vinne et eksemplar 🙂

 6. Takk for kommentarene, og jeg håper dere alle leser denne fine Homer tolkningen.

  Jeg trakk en vinner, som ble Bokelskerinnen! Gratulerer! Send meg adressen din på e-mail, så skal jeg få sendt The Song of Achilles til deg så snart som mulig 🙂 🙂

 7. Så utrolig gøy, tusen takk 🙂 Nå ble jeg glad! Jeg pleier aldri å vinne noe som helst. Gleder meg veldig til å lese denne. Skal sende deg adressen min 🙂

  • Så bra at du vant denne, da! 🙂 Håper du vil like den!

 8. Grattis Bokelskerinnen! Bättre lycka nästa gång för mig! Hoppas på en fin läshelg. Läser Nesbø för tillfället, men blir nästan mörkrädd, så hemskt är det.

  • Tusen takk for at du deltok! Nesbø er skummel, så skummel at jeg ikke tør å lese!

Leave a Comment