Fresh off the shelf – kommende titler på Har du lest?

Her er noen romaner jeg har kjøpt som nettopp er utgitt, og som du vil lese om på bloggen de neste par månedene.  Noen har jeg allerede lest, som Capital av John Lanchester, og The Land of Decoration, en ny fortelling med et barn i fortellerrollen for alle Rom og Emma Donoghue tilhengere.

Et par av disse forfatterene er gamle favoritter. Dobbelt Bookervinner Peter Careys siste bok sies å være fantastisk.  I tillegg er Colm Tóibín ute med en essaysamling om kjente forfatteres forhold til mødrene sine.

Andre forfattere jeg holder på med nå, har jeg aldri har lest før.  Her er en interessant bok fra Sør Afrika, Absolution, og en annen, The Ophan Master´s Son, fra Nord Korea. Når leste man sist en roman fra Nord Korea?

The Song of Achilles er en juicy bok om romansen mellom Achillles og Patroclus. The Lifeboat oppsummeres i tittelen, (og uten en tiger i sikte, for dere som har lest Life of Pi). Den skal være veldig sterk. The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry er debuten som sjarmerer lesere overalt akkurat nå.

Jeg kjøpte disse bøkene fra Amazon eller lastet ned på Kindle, men jeg har ihvertfall sett Capital og The Song of Achilles i bokhandlene her i Norge. Forvent å se Peter Careys The Chemistry of Tears liggende fremme snart også!

God påske og ønsker alle mange fine lesestunder.

  

  

  

 

Relaterte innlegg:

13 Comments

 1. Spennende, og for meg helt ukjente bøker.
  Skal følge med nøye framover.
  (enda nøyererereer enn vanlig -)

 2. Bare ukjente titler for meg også. Det blir spennende, jeg gleder meg til innlegg!

 3. God morgen, Line og Ingalill og tusen takk 🙂

  Jeg gleder meg til å lese disse bøkene, har valgt dem etter å ha lest en del om dem litt rundt omkring, også fra kritikere som pleier å ‘treffe bra’.
  -Holder på med en del andre gode bøker også, inkludert en del fra ifjor som jeg har hatt liggende, men det er alltid litt morsomt å lese noen «helt ferske» bøker!

 4. Hvordan var the Land of Decoration? Den fikk jeg i posten i dag og lurer på om den skal få være med på påskeferie.

  • Det er en bok som trekker deg veldig inn, nesten hypnotisk. Boken er lett å lese men likevel veldig interessant og ganske kompleks, med mange forskjellige konflikter/tema). Den handler jo om en jente i en religiøs sekt (Jehovas vitne?) som forfatteren selv vokste opp i, og skildringene er kjempegode.
   Jeg syns absolutt du skal ta den med deg, Monika 🙂 Håper du forteller hva du syns om den!

 5. Jeg vet ingenting om The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, men det var noe med den som fristet (omslag eller tittel eller begge). Tror jeg må finne ut hva den handler om. The Song of Achilles fristet også, til og med uten tiger. Satser på at den er bedre enn Life of Pi (som var fornøyelig, men ikke fantastisk). Takk for boktips!

  • Jeg også er spent på The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, og gleder meg veldig til å lese den! Helt enig med deg ang. Life of Pi.

   God påske, Labben 🙂

 6. Jeg har lest ca. 20 prosent av The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry og syns den er sjarmerende. Veldig britisk, med glimt av humor og melankoli. Virker veldig lovende.

  God påske til deg også!

  • Fantastisk!! Nå gleder jeg meg enda mer!!! 🙂

 7. Jeg har ikke hørt om noen av disse bøkene, så jeg gleder meg veldig til å lese dine omtaler av dem.
  The Chemistry of Tears er en helt nydelig tittel, og det er egentlig nok til at jeg blir nysgjerrig 🙂 The Land of Decoration også, særlig siden det handler om ei jente som vokser opp i en sekt – det har alltid fascinert meg.

  Ønsker deg en riktig god påske med masse kos og gode bøker 🙂

  • Jeg har begynt på The Chemistry of Tears og den er kjempefin så langt! Enig med deg, det er en nydelig tittel!
   The Land of Decoration var veldig spesiell, på en god måte. Veldig anderledes enn noe jeg har lest på en stund, og jeg er i utgangspunktet ikke så glad i bøker som har barn som fortellerstemmer. Men denne fungerer.

   Øndker deg en virkelig super påske også, Silje! 🙂

 8. Jeg skal også lese The Orphan Master’s Son etter hvert tror jeg. Den virker veldig god. «The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry» er tatt ut til et buzz – panel på Book Expo America. Det vil si at forlagene presenterer et par titler (tror det er seks stykker i alt) som de mener vil bli store over sommeren og utover høsten. I fjor traff de godt med bøkene som var plukket ut, så tror du har gjort et godt kjøp der 🙂 Gleder meg til å lese hva du synes om boken.

  • Tror også The Orphan Master’s Son er interessant, det er en så uvanlig setting.
   Tusen takk for at du nevner Buzz-Panel, kjente ikke til det, og har nettopp googlet det. Alltid spennende med nye kilder for god litteratur. De andre bøkene på Buzz -Panel skal jeg lese litt om nå også!

   Riktig god påske, Bokelskerinne 🙂

Leave a Comment