‘Pure’ vinner Costa Book of the Year

 

Andrew Miller strålte av glede igår aftes da han vant den svært prestisjefylte prisen Costa Book of the Year for den fascinerende og stemningsfulle romanen ‘Pure’.  Settingen er den overfylte kirkegården les Innocent i Paris rett før revolusjonen. Boken vant tidligere denne måneden Costa Novel of the Year.  Den ble anmeldt her på bloggen for noen dager siden, du kan lese anmeldelsen min her.

Costaprisen som er den viktigste britiske litteraturprisen etter Bookerprisen, har fem kategorier, fra beste roman og biografi til poesi, barnebok og debut roman.  I hver kategori kåres en vinner.  For meg virker det veldig merkelig å deretter sette disse bøkene opp mot hverandre for å kåre årets Book of the Year, men slik er det altså.  Juryen medgikk også at det kan virke ganske umulig. ‘You’re not just comparing apples and oranges, it feels like you’re comparing bananas and chicken curry. It makes the task difficult and interesting.’

Miller er ikke vant til å vinne store priser og fortalte journalister igår at pengepremien på 35,000 pund kommer til å gå rett inn i det daglige budsjettet. ‘It’s not as if writers tend to be particularly wealthy people. I certainly have no private income. What money we raise through events like this we pay the mortgage, I’m afraid. We live off it. There may be a little frivolity, some nice shoes or something, but basically you live off it.’

Pure er en flott roman som nå vil få mye mer velfortjent publisitet.  Redaktøren Jonathan Ruppin i Foyles bokhandel sa at han håpet Miller får ‘‘the commercial success his stylish and absorbing novels have long deserved… Pure perfectly captures the mood of a downtrodden and angry nation, on the verge of overthrowing a self-serving and out-of-touch ruling class – it’s very much a book for our time.’

 

Relaterte innlegg:

3 Comments

 1. Dette bekrefter jo bare hvor lur jeg var da jeg bestilte den. Det er fint å få slikt bekreftet! Så får jeg bare håpe at den dukker opp snart. Da jeg sjekket i går så det ikke ut til at den var sendt enda, selv om det da var fire dager siden jeg la inn bestillingen.

  • Labben, jeg har lenge skjønt at du er veldig lur!!! Og helt rå på å rekke over utrolig mange bøker, virkelig imponerende!
   Håper Pure kommer snart og at du liker den:-)

 2. Hehe det er godt å høre at noen syns jeg er lur. Samboeren min ville nok ikke brukt akkurat det ordet for å beskrive meg og mine bokinnkjøpsevner 😉

  Jeg er godt fornøyd med å klare å lese opp i mot hundre bøker i året (selv om jeg aldri når 100), men det er rart å se at det faktisk er peanutter i forhold til hva andre bloggere får til. Noen leser nesten det dobbelte, mens noen ytterst få faktisk leser fire ganger så mye. Det er helt sykt. Det blir nok litt begrenset hvor mye jeg får lest dette semesteret i og med at jeg skal levere masteroppgave i juni, men etter det får jeg masse lesetid =D

  Jeg gleder meg til Pure =)

Leave a Comment