The Artist of Disappearance av Anita Desai

La Grande Dame av indisk litteratur, Anita Desai, gir ut novellesamling.

Anita Desai er ute med en ny novellesamling, The Artist of Disappearance, som høster mange lovord fra kritikere verden rundt. Samlingen sies å være hennes beste siden mesterverket Fasting, Feasting.  Desai, som ofte betegnes som Indias fremste kvinnelige forfatter, har vært nominert til Bookerprisens Shortlist tre ganger.

Les anmeldelsen  av novellesamlingen her fra The Guardian, skrevet av Maggie Gee.  Hun skriver  blant annet at Desai «brings her brilliant miniature exposé of contemporary culture to its merciless conclusion. Under capitalism, everything must be collected, sold or destroyed, though «every one of us … has had a moment when a window opened, when we caught a glimpse of the open, sunlit world beyond». Only a few stay free: like Suvarna Devi, Ravi – Desai’s last true artist – is still happy in the village, making a new, even smaller world in a matchbox.»

Anita Desai bor i Amerika der hun er professor i Creative Writing ved Massachusetts Institute of Technology (MIT). Datteren Kiran Desai, som er partneren til Nobelprisvinner Orhan Pamuk,  vant Bookerprisen i 2006 for den enestående romanen The Inheritance of Loss. Så her snakker vi om en litterær superklan.  Både Anita Desai og Kiran Desai skriver fantastisk, og jeg håper de som ikke har lest noe av dem enda, laster ned en roman på lesebrett eller plukker opp en pocketbok  fra en bokhandel. Les da nettopp Fasting, Feasting av Anita Desai eller The Inheritance of Loss av Kiran Desai.


Relaterte innlegg:

Leave a Comment