Ondaatje: ny bok fra forfatteren av The English Patient

Idag kjøpte jeg The Cat´s Table av Michael Ondaatje.  Boken skildrer opplevelsene til en elleve år gammel gutt som på 1950 tallet reiser alene fra Ceylon til England med passasjerskip for å se moren for første gang på tre år.   Underveis på reisen blir han kjent med et par andre gutter, og sammen dras de inn i historiene til de voksne reisende.  Blant skikkelsene i boken er tyver, sirkusartister, og andre som lever på kanten av samfunnet.

Konseptet med en reise gjennom Det indiske havet, gjennom Suez kanalen og Middelhavet fascinerer.  Det er noe fortettet med en slik fortelling, og en rik mengde av symbolikker som umiddelbart pirrer. Med Ondaatjes fantastiske og sterkt visuelle skrivestil gleder jeg meg til å begynne å lese!

Ondaatje vant Bookerprisen i 1992 for The English Patient.  Filmen vant også en Oscar for beste film. Boken utgis i papirutgaven om en ukes tid, jeg lastet min ned på Kindle.

Relaterte innlegg:

Leave a Comment