The Stranger’s Child, ny bok fra Alan Hollinghurst

Nå er det kun snakk om dager til Alan Hollinghursts siste roman, The Stranger’s Child utgis på engelsk.  Oppfølgeren til The Line of Beauty, (Den skjønne linje på norsk), som vant Bookerprisen i 2004 sies å være en ny klassiker. En episk fortelling om to familier fra begynnelsen av første verdenskrig og gjennom hele forrige århundre.  The Line of Beauty var et strålende portrett av England i midten av åtti-årene, den gang da Margaret Thatcher satt ved makten og AIDS var sykdommen alle snakket om.  Det er kanskje min favoritt Bookervinner de siste ti årene. Med humor og satire, intelligens, lekende språk (bør absolutt leses på engelsk og ikke oversatt), interessante tema og en udefinerbar evne til å fange tidsånden var det pur leserglede. The Stranger´s Child ryktes å være på akkurat samme høye litterære nivå.

 

Hollinghurst er en av de aller største nålevende engelske forfattere, så forvent massiv blest rundt denne gigantutgivelsen. I løpet av sommeren kommer du til å se den liggende fremme i bokhandlene på alle de store flyplassene rundt omkring i Europa. Uansett om du er på vei til ferie eller på jobbreise, vil Hollinghurst vil være sjeldent godt selskap å ha med i bagen.

Relaterte innlegg:

Leave a Comment