Bookervinner Anne Enright med ny roman- The Forgotten Waltz

Bookervinneren fra 2007 imponerer igjen

Er utroskap i bøker blitt mer irrelevant ettersom holdningene til skilsmisse har endret seg de siste hundre årene? Utroskap var et av hovedtemaene i bøker fra 1800-tallet da skilsmisse ikke var sosialt akseptert. Tenk bare på de tragiske skjebnene til Emma Bovary og Anna Karenina som opponerte mot ekteskapet.   Bookervinner Anne Enrights siste roman, The Forgotten Waltz, omhandler moderne utroskap og konsekvensene av det,  sett fra en kvinnes perspektiv.  Les anmeldelsen av boken fra The Daily Telegraph her. Boken er Enrights femte og den første siden den mørke romanen The Gathering som hun vant Bookerprisen for i 2007.  Reaksjonene til The Forgotten Waltz har så langt vært svært gode for den irske forfatteren.

Her er også et glimrende intervju med Enright fra the Guardian i forbindelse med utgivelsen. Hvor sjarmerende er ikke følgende svar på spørsmålet Does she consider herself an Irish writer? «No, I was always on the side. Like a salad.»  Er det rart vi liker Anne Enright?

Les anmeldelsen min av The Forgotten Waltz her.  Romanen er helt fantatstisk!!

Jeg har tidligere skrevet om Anne Enright her på bloggen i forbindelse med en novellesamling hun redigerte før jul.  Les innlegget her: Anne Enright og den irske novellen.

Relaterte innlegg:

Leave a Comment