Internasjonale Bookerprisen: shortlist 2011


John le Carré er hedret, men vil ikke være med på listen av den grunn!

John le Carré stjal showet denne uken da den Internasjonale Bookerprisens kortliste ble annonsert. Det er en interessant liste med mange strålende forfattere, blant dem kjente navn som Philip Roth, Philip Pullman og John le Carré.  John le Carré ba om å få trekke seg fra kortlisten da han av prinsipp ikke vil konkurrere om litterære priser. Bookerkomitéen opplyser at de takket nei til anmodningen og at navnet hans dermed forblir på listen.
Den Internasjonale Bookerprisen deles ut annethvert år.  Ismail Kadare vant den første prisen i  2005, etterfulgt av Chinua Achebe i 2007 og Alice Munro i 2009.
Les om shortlisten 2011 ved å følge dette linket:

Man Booker International prize: the shortlist | Books | guardian.co.uk.

Relaterte innlegg:

3 Comments

  1. Jeg synes alltid det er greit å bruke listene til Man Booker- prisene til å finne nye forfattere, men av og til blir man bare overveldet over alt man har lyst til å lese. Også i år er det noen ukjente navn som kan være verd å sjekke. Har du lest noen av finalistene på «kortlisten» på den internasjonale prisen?

  2. Enig… Jeg har lest noen av finalistene i år allerede, men for eksempel Su Tong kjenner jeg ikke men har absolutt satt høyt oppe på leselisten! Har du noen gode anbefalinger?

  3. Jeg har lest få, den jeg har lest flest av er Le Carre, men ikke den siste som kom ut. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker stilen hans eller ikke. Ellers så tenker jeg at jeg burde lese noe av Roth, men har ikke kommet så langt. Su Tong høres spennende ut ja, helt nytt navn for meg.

Leave a Comment