Edmund de Waal vinner Costa prisen

For vel en uke siden vant Edmund de Waal den prestisje fylte Costa Biography Prize for The Hare with Amber Eyes, biografien hans om den storslåtte Ephrussi familien, fortalt ved å følge en samling med netsuke som ble passert nedover i slekten. Som keramiker er han fascinert av hvordan objekter har sin egen historie.  I intervjuet nedenfor med The Daily Telegraph forteller De Waal hvordan han siden boken ble utgitt er blitt fortalt andre menneskers historier om familier i eksil som mistet alt.  Om tap av eiendommer eller alle eiendelene sine. Og som han sier, ofte begynner disse historiene med en skje, en hårspenne, eller en eneste bok med poesi.

Costa winner Edmund de Waal on objects that tell a story – Telegraph.

Du kan også lese mitt tidligere innlegg om The Hare with Amber Eyes.

Relaterte innlegg:

Leave a Comment