Anne Enright og den irske novellen

Vinneren av Booker prisen i 2007 for The Gathering, Anne Enright, gir i disse dager ut The Granta Book of the Irish Short Story der hun har samlet og redigert et utvalg irske noveller. I en artikkel i The Guardian den 6 november skriver hun innsiktsfullt om novellen som genre og leter etter fellestrekk i den irske novellen. Hun har en sjarmerende sammenligning mellom novellen og en katt:   They are the cats of literary form; beautiful, but a little too self-contained for some readers’ taste. Irland har imponert resten av Europa de siste årene med en rekke ypperlige forfattere som blant annet John Banville, Sebastian Barry, Colm Tóibín, Emma Donoghue og mange andre i tillegg til Enright selv.
Les den interessante artikkelen hun skriver her !

Relaterte innlegg:

Leave a Comment